Dit is wie we zijn.
Dit is Sanitien.

Wij zijn gamechangers.
Wij geloven dat hand- en objecthygiëne simpel, snel, en prettig moet zijn.

Sanitien Etienne
Sanitien Fort Vijfhuizen

Maak kennis met Etienne, de maker van Sanitien. Met zijn jarenlange ervaring in het distilleren van gin, whisky en biometrische processen is hij blij dat hij nu zo'n relevant product kan produceren. Hij is de meester van de distilleerderij in een van de weinige distilleerderijen in Nederland, waar het mogelijk is om pure alcohol te produceren. In deze prachtige en unieke vesting is hij verantwoordelijk voor de productie van een scala aan hoogwaardige producten. Samen met het Sanitien-team produceren zij een product dat relevant is voor de maatschappij, met name tijdens Covid19.

Lokaal met een verhaal

Onze producten worden geproduceerd in één van de mooiste forten van Nederland: het artistieke Kunstfort bij Vijfhuizen, UNESCO erfgoed. Een pragmatische, doch moderne oplossing voor een groot probleem. Het Kunstfort is in 1897 ontworpen en is één van

de eerste gebouwen in Nederland die van beton gebouwd is. Het gebruik van beton werd nodig voor verdedigingswerken na de uitvinding van de ‘brisantgranaat’, die zo’n vernietigende kracht had dat metselwerk niet langer bestand was.

Sanitien 750 ml hand sanitiser
Sanitien Julia
Sanitien Fort Vijfhuizen
Sanitien Fort Vijfhuizen

De taak van dit fort was om de Ringvaart en dijk van de Haarlemmermeerpolder te verdedigen. Het fort behoort tot de bijzondere verdedigingsring rond de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, van 46 forten en batterijen en een grote hoeveelheid aan dijken en sluizen: de Stelling van Amsterdam.

Wij verwelkomen je graag op deze prachtige locatie!

Sanitien Fort Vijfhuizen

Winkelmand